Skorstensrenovering Linköping
Skorstensrenovering

Skorstensrenovering Linköping

INSATSRÖR - GLIDGJUTNING - MURA OM

Reparation och renovering av skorsten i Linköping

Precis som allt annat blir en skorsten gammal med tiden. Då kan det vara värt att se över den. Kanske tycker du om din eldstad och inte vill byta ut den mot en ny. Då är ett smart sätt att renovera den. Det tryggar din familjs säkerhet på ett smidigt sätt.

 

Det är insidan som räknas

Att renovera din skorsten genom att täta skorstenens insida är både säkert och kostnadseffektivt samtidigt som det gör din skorsten både gas- och röktät. Den släta ytan ger även bättre drag och förhindrar sotavlagringar. Har du en murad skorsten som behöver renoveras kan du även montera våra insatsrör på insidan av din skorsten. De är tillverkade av rostfritt stål för att klara av hög värme och undvika att gas och rök kommer in i ditt hem.

Glidgjutning

Glidgjutning går till så att man med ett keramiskt eldfast bruk utför en invändig putsning av skorstenspipan. Detta ger en hel och tät kanal som är obetydligt mindre än före behandlingen och som har slätare väggar.

Mura om

I de flesta fall fungerar det utmärkt att sätta in ett insatsrör eller glidgjuta. Ibland är dock skorstenen i så dåligt skick att den bör muras om , helt eller delvis. Då försöker man att välja samma typ av material som tidigare, t.ex. kalkbruk och tegel.

Insatsrör

Screwflex renoveringsslang är ett flexibelt insatsrör avsett för reparationer av befintliga skorstenar med 10 års materialgaranti. Schiedel insatsrör kan också användas som anslutningsrör mellan kassett/insats och befintlig skorsten, som avgaskanal, samt kanal i ventilationsanläggningar eller imkanaler